
چگونه شاخص Q مجلات را در Scopus و Web of Science پیدا کنیم؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
برای محاسبه شاخص Q مجلات و انتشار مقاله در مجلات Scopus، معیارهای SJR و ضریب تاثیر برای Web of Science در نظر گرفته می شود.
باید خاطرنشان کرد که تنها مجلات شامل دو نمایه مانند Web of Science Core Collection: Science Citation Index Expanded (SCIE) و Social Sciences Citation Index (SSCI) ممکن است دارای ضریب تاثیر یا ایمپکت فکتور باشند.
کیفیت مجلات به صورت سالانه مورد بررسی قرار میگیرد و پس از تعیین نتایج citation، یک مجله میتواند از یک چارک Q به چارک Q دیگر تغییر وضعیت دهد و وضعیت خود را افزایش یا کاهش دهد.
یک نشریه مقاله ممکن است با توجه به زمینههای مختلف علمی خود در چارکهای مختلف قرار بگیرد. بنابراین، باید از یک فرمول قطعی محاسبه برای یافتن چارک استفاده کرد.
دانشمندان و فرهیختگان غالباً مطالب با ارزش بالای خود را در مجلات در چارک اول Q1 و Q2 منتشر میکنند و فعالیتهای حرفهای خود را طبق قوانین مجلات و با توجه به الزامات نشریه تطبیق میدهند.
چگونه شاخص Q مجلات را در Web of Science پیدا کنیم؟
دسترسی به پایگاه داده برای به دست آوردن اطلاعات ضروری است. برای این منظور، ابتدا، عنوان نشریه را در بخش جستجوی پلت فرم Journal Citation Reports وارد کنید و به صفحه آن بروید. دکمه «Get Full Report» را پیدا کنید و به صفحه اطلاعات بیشتر درباره مجله بروید. در آنجا میتوانید بخش «Rank» را مشاهده کنید که در صفحه بعدی دادههای مربوط به چارک مجله را بررسی میکند. در آنجا میتوانید اطلاعاتی در مورد پویایی فعالیت مجله به دست آورید.
چگونه شاخص Q مجلات را در Scimago (Scopus) پیدا کنیم؟
این کار بسیار راحت است و دسترسی آن برای همه باز است. برای این کار باید وارد سایت Scimago شوید. عنوان ژورنال را در جستجو وارد کنید و نام مجله مورد نظر خود را از لیست انتخاب کنید. وارد صفحه آن شوید و پس از بررسی مشخصههای مجله، میتوانید جدول با دادههای مربوط به چارکهای آن را مشاهده کنید.
در پستهای بعدی بیشتر به مسئله شاخص Q میپردازیم تا بدانیم این شاخصها چه هستند و چطور دستهبندی میشوند؟ انتشار مقاله در هر دستهبندی چه مزایایی دارد؟
آنچه مسلم است شاخص Q یکی از مواردی است که باید در انتشار مطالب با ارزشمان به آن توجه کنیم.